Recent Posts

Az SW széria rengeteg epizódját kezünkben tarthattuk már. De HD konzolos kiadásukból eddig csak egyet pipálhattunk, ami remek sikert aratott a Star Wars játékokat kedvelő gamerek körében. E játéknak ismételten, egy új epizódja érkezik, ami további viszi a Force Unleashed címet. A Force Unleashed 2, ahogy azt korábbi hírünkben olvashattátok, még ebben a hónapban, azaz Októberben ki kerül a játékpiacra. Pontosabban Október 26.-kán, pár hét múlva. De szerencsére a készítők addig sem hagyták, hogy unatkozzunk, és kicsordult nyállal nézzük végig a trailereket újra és újra. Igen, szerencsénkre a Lucas Arts fejlesztő gárdája kidobta nekünk a játék próba verzióját, ami mellesleg alig több mint 1GB-ot foglal konzolunk HDD-jén. Így hát, úgy döntöttünk, hogy ideje megírnunk egy élménybeszámolót, leírni tapasztalataink és egy kis „tetszett-nem tetszett” keretében körülírni a játék demóját. Ez a feladat most rám maradt, amit nem is bánok, mert már az első része is elnyerte ízlésemet. Na, hozzá is látok az irkának, hozzatok nassot, dőljetek hátra és élvezzétek írásom!


A Force Unleashed 2 (későbbiekben csak FU2) főszereplője maradt a régi, azaz Starkiller. A story-ról hosszasabban teljes játék tesztelésében fogok mesélni. Lényegében Véderék elkövettek egy kis huncutságot, amire karakterünk rájött és ezért próbál megszökni rabságából, majd ellentámadásba lendülni. Nagyjából ezt fogjuk levenni első nekifutáskor a próba verzióból. Miután bedobtak minket a játékba, rögtön egy izgalmas csatatér közepébe csöppenünk, ahol mi vagyunk az egyedüli célpontok. Persze ez csak amolyan kiképzés, ahol megmutatja az ott elérhető képességeink működését és hatását. Inkább meghagynám nektek ezek kitapasztalását, annyit azonban megemlíthetek, hogy rengeteg változáson mentek keresztül. Sokkal élet hűbbek (nem csak grafikára gondolok) és jobban, egyszerűbben kombinálhatóak ütéseinkkel. Ezek mellett a dupla lézer kardunk is sok előnyt nyújt, mert ennek segítségével is, sokkal több kombinációt vihetünk be és hatásosabb támadást is végezhetünk. Egy példa, ami nekem az óta is kedvencem, a kardok elhajítása gyakorlatilag egy bumerángként és azzal az ellenfeleink tesztrészeinek leszabás. Ezt ugyan az elsőben is lehetett, de mivel itt kettő van belőlük sokkal nagyobb mészárlásra is képes. Ráadásul, mint mondtam ezeket nagyon egyszerű véghezvinni. A rengeteg kombóval maximális szintre vihetjük az élvezet határait.  Viszont mind ez csak egy töredéke annak, amit el tudnék mesélni a demóból. Minősítsem a grafikát? Na, jó próbáljuk meg. Azt tudom rá mondani, hogy elődjéhez képest ilyen téren is rengeteget fejlődött, de nem eleget ahhoz, hogy megüsse az arany határt. A 10-es gyenge határán botladozik, inkább csak ennyit mondanék. Viszont amit hangulatra összehozott a fejlesztő gárda ezen az egy pályán, az már túlsúrolja az első részét, nem is kevéssel. Esős időben kómásan, emlékezetünk nélkül rohangálni az űrhajó részein, majd egy bravúros mozdulattal leirtani egy egész seregnyi ellenséget. Nehéz ezt így leírni. Ki kell próbálni! Fúúú.. Mit is mondhatnék még róla… Minden eleme passzol a játékba. Legalábbis első rávetésre. Talán ami nem annyira tetszett, hogy az ellenfelek egy csöppet butusok voltak. Mikor van esélyük, nem használják ki… Ezt nem kötekedésből mondom, vagy azért, mert a többiben annyira gondolkodóak, hogyha már 10.-dik taktikádat veted is be, azt is ki pécézi, csak egyszerűen manapság megszokták ezt valamilyen szinten oldani. Félre ne értsetek, itt is belenyomták valamely részt, de ez sajnos az elsőben is így volt és talán a grafika mellett ez volt az egyetlen kivetésem vele. 

Sajnos most már bármennyire is szeretnék tovább írni, el kell búcsúznom, már csak a spoiler kedvéért is. Mindenkinek szeretnék meglepetést hagyni, főleg ha valaki még az elsővel nem játszott.  Azt ajánlom, hogy bárki, legyen az FU fan vagy csak egy játékos, akit valamilyen szinten érdekel ez a stuff és van rá lehetősége töltse le és próbálja ki, mert egyrészt nem foglal sok helyet a HDD-dén és egy remek élményt nyújt, ha nem is hosszan, de olyan 10-15 percben.

+
-Sok újítás és fejlődés az előzményéhez képest
- Élvezetes játémenet
- Igazi Star Wars feeling
-
- Buta ellenfelek
- Nem túl nagy előre lépés grafikában
 





Szerző: Trane 2010. október 13., szerda

2 megjegyzés

  1. Trane Says:
  2. Nem hinném, hogy teljes játék csalódást okozna...

     
  3. Icabod Says:
  4. Egyetértek Trane-el, a játék hibáiról. A grafika kissé csúnyácska. az ellenfelek meg segg hülyék.

     

Megjegyzés küldése

http://psgamer.web4.hu www.uberkonzol.hu http://modzone.web4.hu http://modzone.web4.hu
Üdvözlök minden kedves látogatót! Rengeteg költözés, tárhely váltás után úgy döntöttünk, hogy egy komolyabb szerverre visszük át weboldalunk. Sajnos ez nem működik néhány óra/nap alatt, ezért készítettünk nektek egy "átmeneti" blog oldalt, ahol nyomon követhetitek az eseményeket, híreket és természetesen olvashatjátok továbbra is folyamatosan frisslülő tesztjeinket is. Ha esetleg valami oknál fogva nem tudnál minket itt követni, irány a Facebook és a Twitter, ahol hamarosan elkészül végleges oldalunk. Ott szintén minden újdonságot megtalálsz, ami az oldallal történik. Remélem jól fogtok szórakozni velünk, addig is, míg oldalunk teljes formája el nem készül. Előzetes trailerünk a ITT találjátok... Ha bármi kérdésed volna, azt konzolline@gmail.com email címünkön tedd fel! Megértéseteket köszönjük! Konzol Line Csapata

Sponsors