Recent Posts

Semmi kedvem történelmet írni. Mindössze annyiba foglalnám első részéről való mondandóm, hogy remekmű volt akkoriban. Sokak fantáziáját megmozgatta a Kane And Lynch téma és e motiváció folytán kezdte hírnevét megkaparintani a Kane and Lynch nevezetű, akció játék. Mikor a bevétel elégnek bizonyult a fejlesztő gárda számára, bejelentették a játék új epizódjának érkezését pontosan az idei évekre. a játékosok zöme felettébb várta, főleg az online multiplayer részének kapcsán.  Bennem már akkor felmerült a gondolat a trailereket nézve, hogy valószínű ez már nem lesz sohasem a régi. Sajnos megérzésem ismét bebizonyosodott és ezt sajnáltam…

 A történet szálai nincsenek túl komplikáltan elvarrva. Kane Shang-Hai-ba érkezve Lynch barátjával keveredik egy újabb zűrbe. Mikor is egy kisebb konfliktusba keverednek egy nagy arcú Japán gengszter bandával. Ők erre elrabolják Lynch szeretőjét és itt kezdődik el a némileg beteges, de megemészthető story.
Érdekesség képpen a játékban ezen túl Lynch játssza a főszerepet, ami annyit jelent, hogy az ő testében kell le vadásznunk ellenfeleinket. Ez számomra fájó pont, mivel nekem mindig is Kane volt a kedvenc karakterem. De sebaj, majd beleszokunk. Legalább egy piros pontot kiérdemel, ha másért nem is, de ezért biztos. Nos, rengeteg dolog van, amiről most beszámolót tartok számotokra. Közülük, egyik a grafika. Mivel idei játékról beszélünk, bőven lehet viszonyítási alapom. De én arra gondoltam tekintsük meg a változásokat, nézzük az elődjéhez képest.  Rengeteg fejlődés grafikai szinten ehhez egy dícséretke a Square Enix-nek. Ellenben, ha a 2010-zes palettához viszonyítok, rögtön megváltozik az eredmény. Sajnos ezt kell mondanom, mert ez a játék kevéssé sem érte el azt a határt, amit el kéne manapság,  de ezzel ellenben azt sem állíthatjuk, hogy ne nézne ki jól. Hiszen a pálya elemek és néhol a karakterek elég szépen ki lettek dolgozva, de sajnos olyan bökkenőket is találtam, ahol az elsimítástól kezdve minden problémája volt szegénynek. De bár hogy is nyúzom, bárhogy is próbálom azt mondani, hogy átlagot nyújtott, mégis a jobb húron pendül.
Kane And Lynch 2
Kane and Lynch
Hogy mindenki megnyugodjon, elmondom, hogy az irányítása megérdemli az ötöst. E probléma ritka, hogy előjönne bármely játéknál is. Az azonban gyakoribb, hogy szinte játszhatatlanul rossz valami. kane and Lynch 2 nem tartozik ezek közé. Bár néha idegesített, hogy mikor fedezékben megbújva töltök, odarohan hozzám egy ellenség és gyakorlatilag két-három lövés erejével kivégez engem. De ez már más téma… Inkább kitérnék egy fontosabb jellemzőre, ami a mai TPS-ek táborában elég gyakori, még pedig a fedezék rendszerre. E felől sem halhatunk panaszt, eltekintve attól, hogy néha mikor megbújunk valahol elég Bugosan, „se ki, se be” alapon ott tart minket magánál. Ez néha bosszantó jelenség, de ritkán fordul elő.

Amivel le tudnám húzni a játékot, az a fegyverek hangjai és karaktereink esetleges párbeszéde. Hogy miért? Egyetlen oka, hogy párbeszéd esetén karaktereink épphogy csak tátognak, de azt is alig és ez elég érdekes szokott lenni, amikor játék közben Lynch beordít valamit és gyakorlatilag mintha meg sem szólalt volna, ha a karakterre figyelünk. De nem szeretnék én itt belekötni mindenbe, hogy azért ne kapja meg ebből sem a kivallót. Ha még csak a párbeszéd olyan amilyen, akkor legyen oké, jó elnézem. De hogy a fegyverek hangja szinte ugyanolyan, ez siralmas. És nálam ez pont volt, amikor már 100%-ig biztos voltam benne, hogy ez nemhogy megismételni, közelébe sem tud érni elődjének. A pisztolyok hangja, a gépfegyvereké és a nagyobb puskáké is azonos. Ezt már nem is ragoznám túl, a zenék jók, a hangok hanyag melók…
 A játék erőssége azonban a kevéske újításaiban rejlik, és aki ezt megleli, ki tudja élvezni, azt a pár órácskát, amit a játék nyújt (erre később bővebben is kitérek). A remek kamerás, szinte teljesen egy felvételnek látszó játékmenet remek hangulatra viszi ezt az atmoszférát. Néhol ügyesen meg lettek ezek a jelentek oldva, ami tetszett is. Azonban ez az élmény is egy idő után átzökkenthet monoton akció jelenetbe ahol folyton a lövöldözés a téma. Miért rontom el a már végre jónak tűnő játék pontjait? Eszemben sincs. Csak sajnos ez a különös filmbe illő kamerás játékmenet mellett, mást nem is igazán találtam, ami úgy különlegességként szolgált. Ezért tartottam gondosabbnak, ha nem is próbálom tovább facsarni, a pozitív jellemzőket, mivel igazából már nem is találhatunk többet.
Mielőtt tesztem végébe vágnék a híres multiplayer részről is megemlíthetek néhány dolgot. Egyrészt pozitívumként szolgál, hogy remek játékmódokban vehetünk részt és megannyi izgalomban az online többjátékos részben. Viszont a negatív hullámok itt is csakúgy vándorolnak. Nem egyszer volt olyan, hogy lefagyott a játék vagy beszaggatott, esetleg Bugok gyötörtek (a Bugok a singre playerbe is halom számra vártak).
Végszóként belátom, hogy számomra a sok hiba ellenére így is tetszett a game, és akit érdekel, az töltse le a demót vagy vegye meg a teljes játékot, mert nem rossz ez… Mellesleg a játékidő ismét egy mínusz, mivel én 2 nap alatt játszottam végig, annak ellenére, hogy a tökölősebb fajta gamerek közül származok. Kb. olyan 4-5 órát tölthettem el vele… a platina vadászoknak most is lesz elegendő feladat, ezért számukra jóval huzamosabb ideig is eltarthat a játék. Egy esélyt kaphat szerintem! Köszönjük a figyelmet!

Értékelés

  

Szerző: Trane 2010. október 18., hétfő

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése

http://psgamer.web4.hu www.uberkonzol.hu http://modzone.web4.hu http://modzone.web4.hu
Üdvözlök minden kedves látogatót! Rengeteg költözés, tárhely váltás után úgy döntöttünk, hogy egy komolyabb szerverre visszük át weboldalunk. Sajnos ez nem működik néhány óra/nap alatt, ezért készítettünk nektek egy "átmeneti" blog oldalt, ahol nyomon követhetitek az eseményeket, híreket és természetesen olvashatjátok továbbra is folyamatosan frisslülő tesztjeinket is. Ha esetleg valami oknál fogva nem tudnál minket itt követni, irány a Facebook és a Twitter, ahol hamarosan elkészül végleges oldalunk. Ott szintén minden újdonságot megtalálsz, ami az oldallal történik. Remélem jól fogtok szórakozni velünk, addig is, míg oldalunk teljes formája el nem készül. Előzetes trailerünk a ITT találjátok... Ha bármi kérdésed volna, azt konzolline@gmail.com email címünkön tedd fel! Megértéseteket köszönjük! Konzol Line Csapata

Sponsors